Αποχαιρετούμε τον Κώστα Καζάκο

13 Σεπτεμβρίου, 2022

 

Η θλίψη μας είναι βαθιά. Ο Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Τζένη Καρέζη, δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Κώστας Καζάκος υπηρέτησε την Τέχνη του για 70 ολόκληρα χρόνια με συνέπεια και ήθος, που του χάρισε την αγάπη και την εκτίμηση όλου του ελληνικού λαού. Με την ίδια συνέπεια και ήθος αγωνίστηκε και στην προσωπική, αλλά και την πολιτική του ζωή, γεγονός που αναγνωρίστηκε από ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα.

Ο Κώστας Καζάκος νοιαζόταν για τους ανθρώπους. Με την Τέχνη του επιδίωκε την ψυχική τους αγωγή, το ξύπνημα της συνείδησής τους, τη νοηματοδότηση της ζωής τους. Σαν άνθρωπος και σαν δρών πολίτης αγωνίστηκε για ένα καλύτερο κόσμο με ελευθερία, μέριμνα και ευτυχία για όλους.

Το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη αποτελεί την υλοποίηση του κοινού τους οράματος με την αείμνηστη Τζένη, για παροχή δωρεάν και αποτελεσματικής ανακουφιστικής φροντίδας σε χιλιάδες χρονίως πάσχοντες συνανθρώπους μας, από την Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμούδείχνοντας την αγάπη του για την Ιατρική Σχολή της Αθήνας, δώρισε το σώμα του για την εκπαίδευση των φοιτητών, επιβεβαιώνοντας και με την τελευταία του επιθυμία την πίστη του στην επιστήμη και στα ιδεώδη της Ιατρικής Σχολής.

Αποχαιρετούμε σήμερα, τον Καλλιτέχνη, τον Άνθρωπο Κώστα Καζάκο με την υπόσχεση να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί αυτό το έργο. Θα είναι η ελάχιστη απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αποχαιρετούμε τον Κώστα Καζάκο

Βοήθησε κι εσύ στο έργο μας

Κάνε την δωρεά σου