To Ίδρυμα Τζένη Καρέζη

Διοικητικό Συμβούλιο

H δράση μας αποκτά μεγαλύτερη αξία με εσάς δίπλα μας!

Διοικητικό Συμβούλιο

Το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Διοικητικό Συμβούλιο

Κυριακή Μυστακίδου, Πρόεδρος

Η Δρ.Κυριακή Μυστακίδου είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη». Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής από Πανεπιστημίου της Νάπολη, στην Ιταλία, και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Φυσιοπαθολογίας και Θεραπείας Πόνου του Πανεπιστημίου του Μιλάνου και στο Ινστιτούτο Dei Tumori του Μιλάνου, στην Ανακουφιστική Φροντίδα. Έχει πλούσιο διδακτικό και ερευνητικό έργο και ασχολείται αποκλειστικά με την Ανακουφιστική Φροντίδα από την αρχή της σταδιοδρομίας της μέχρι και σήμερα. Το πλούσιο ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας στην έκδοση επιστημονικών βιβλίων και ως κριτής σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ήταν προσωπικός ιατρός της Τζένης το τελευταίο εξάμηνο της ζωής της, προσφέροντάς της εξειδικευμένη ανακουφιστική φροντίδα και απαλλαγμένη από τα επώδυνα συμπτώματα της νόσου μέχρι το τέλος. Είναι ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος. Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.

Διοικητικό Συμβούλιο

Γεώργιος Π. Χρούσος, Α΄ Αντιπρόεδρος

Ο Δρ. Γεώργιος Π. Χρούσος είναι Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος της Έδρας UNESCO στην Εφηβική Υγεία και Ιατρική και Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας.Ο κ. Χρούσος έχει πραγματοποιήσει έρευνες που έχουν διαφωτίσει τις δράσεις του στρες στον οργανισμό στο συμπεριφορικό, νευροενδοκρινικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Έχει κάνει πρωτοποριακή έρευνα στην ανάπτυξη του ανθρώπου, ειδικά στην ενήβωση και την εφηβεία. Ο κ.Χρούσος έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία για το έργο του, όπως το Βραβείο Μποδοσάκη, και το ύψιστο βραβείο της US Endocrine Society Fred Conrad Koch Award. Είναι εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Academia Europaea και της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής (USNational Academy of Medicine). Συμπεριλαμβάνεται στους 100 πλέον μνημονευόμενους ιατρούς-επιστήμονες στον κόσμο.

Διοικητικό Συμβούλιο

Κωνσταντίνος Μελίδης, Γενικός Γραμματέας

Κωνσταντίνος Α Μελίδης

Σπούδασε οικονομικά στην ΑΒΣΠ ( Οικονομικό  Πανεπιστήμιο Πειραιώς), είναι οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση σε νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία Burlington Books AE.

Σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας ΔΣ στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ   ΑΜΚΕ,   εταίρος -μέλος στην εταιρία ΙΣΤΟΣ Εταιρία Πολιτισμού ΑΜΚΕ, και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά και  σε άλλους φορείς και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της κοινωνικής προσφοράς.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ανδρέας Ανδρουλακάκης, B΄ Αντιπρόεδρος

Ο Κος Ανδρέας Ανδρουλακάκης είναι Βιοχημικός – Μικροβιολόγος και απέκτησε το πτυχίο του στις Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου με άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του με Master in Science in Molecular Medicine από το UCL στο Λονδίνο και στη συνέχεια ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου το θέμα του ενδιαφέροντός του ήταν ο Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου και η Γονιδιακή θεραπεία.
Παράλληλα με τις σπουδές του και λόγω της αγάπης του για τη μουσική, έγινε επιχειρηματίας στον κλάδο της εστίασης και διασκέδασης, σε πάνω από 30 διαφορετικές επιχειρήσεις σε Λονδίνο, Αθήνα, Μύκονο και Κύπρο με αντικείμενο απασχόλησής του στον τομέα αυτό, μέχρι σήμερα.

Διοικητικό Συμβούλιο

Μαριάννα Τουμασάτου, Ταμίας

Η Κα Μαριάννα Τουμασάτου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κούν». Από το 1991 που αποφοίτησε από τη Σχολή έως και σήμερα εργάζεται ανελλιπώς στο Θέατρο και στην Τηλεόραση. Η επαφή της με το Ίδρυμα και τη Μονάδα «Τζένη Καρέζη» ξεκίνησε το 1992, τη χρονιά που έφυγε η Τζένη για το τελευταίο της ταξίδι όπου και δημιουργήθηκε το Ίδρυμα. Στάθηκε στο πλευρό του Ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχοντας στην πραγματοποίηση σημαντικών του δράσεων.

Διοικητικό Συμβούλιο

Βοήθησε κι εσύ στο έργο μας

Κάνε την δωρεά σου