Παγκόσμια ημέρα ανακουφιστική φροντίδας 2020

8 Οκτωβρίου, 2020

«Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΜΟΥ, Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΜΟΥ»
Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020, θα συμβεί κάτι εξαιρετικό.
Άνθρωποι από όλον τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από μια απειλητική για την ζωή ασθένεια – είτε προσωπικά είτε στηρίζοντας ένα αγαπημένο πρόσωπο – θα κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν.
Θα ζητήσουν από τους υπεύθυνους που χαράζουν πολιτική να εξασφαλίσουν ένα ουσιαστικό σύνολο υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας για όλους όσοι τις χρειάζονται. Επιπλέον, θα ζητήσουν να συμπεριληφθεί η φροντίδα αυτή στα σχέδια και στον προϋπολογισμό των χωρών για καλύτερη ανοικοδόμηση των συστημάτων υγείας ως μέρος της Καθολικής Κάλυψης Υγείας. Επιπλέον, οι άνθρωποι που τάσσονται αλληλέγγυοι μαζί τους – οι κατέχοντες ηγετικές θέσεις, οι εθελοντές, οι υποστηρικτές, οι κλινικοί ιατροί – θα προσφέρουν εθελοντικά τον χρόνο τους για να ενισχύσουν αυτό το κοινό μήνυμα: Ανακουφιστική Φροντίδα είναι: “Η φροντίδα μου η Ανακούφισή μου”.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι μέρα που εμπεριέχει το Όλον το δικαίωμα στην Ανακουφιστική Φροντίδα ως μία συλλογική δράση για τον εορτασμό και τη στήριξη της Ανακουφιστικής Φροντίδας σε όλον τον κόσμο. Μάθετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας 2020 και αποκτήστε πρόσβαση για να υποστηρίξετε τον εορτασμό της ημέρας εδώ: http://www.thewhpca.org/ world-hospice-and-palliative-care-day
ΚΥΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
1. Με την Ανακουφιστική Φροντίδα, μπορώ να έχω πρόσβαση στη βέλτιστη φροντίδα και στο υψηλότερο επίπεδο ανακούφισης καθώς βιώνω μία σοβαρή κατάσταση υγείας.
2. Η Ανακουφιστική Φροντίδα διασφαλίζει ότι οι φροντιστές και τα μέλη της οικογένειας λαμβάνουν την καλύτερη υποστήριξη για την παροχή φροντίδας και ανακούφισης για τους αγαπημένους τους στο σπίτι ή σε εγκαταστάσεις φροντίδας.
3. Οι επαγγελματίες υγείας χρειάζονται την ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική φροντίδα και ανακούφιση που παρέχονται από τις υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας και την εκπαίδευση.
4. Για να διασφαλιστεί ότι η καλύτερη φροντίδα και η ανακούφιση είναι διαθέσιμες σε όλους, η Ανακουφιστική Φροντίδα θα πρέπει να ενσωματωθεί στο σύστημα υγείας της χώρας μου συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων της Καθολικής Κάλυψης Υγείας.
5. Η Ανακουφιστική Φροντίδα αποτελεί ουσιαστική υπηρεσία για την ανακούφιση του πόνου και του «υποφέρειν» που σχετίζονται με τον Covid-19 και με τις προϋπάρχουσες καταστάσεις υγείας.
Κεντρικό Μήνυμα: Δείξτε την υποστήριξή σας στην Ανακουφιστική Φροντίδα για τη δημιουργία ισχυρότερων συστημάτων υγείας, με την οικονομική ενίσχυσή της και της συμπερίληψή της στην καθολική κάλυψη υγείας.
Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη»
Κορινθίας 27, Αμπελόκηποι, 11526
Τηλ. 210 7707669

Παγκόσμια ημέρα ανακουφιστική φροντίδας 2020

Βοήθησε κι εσύ στο έργο μας

Κάνε την δωρεά σου