Τι προσφέρουμε

Aνακούφιση σωματικών συμπτωμάτων είτε λόγω εξέλιξης της νόσου είτε από τις παρενέργειες των θεραπειών

πόνος, δύσπνοια, ανορεξία, καχεξία, αναιμία, ναυτία, έμετος, άγχος, αδυναμία, δυσκοιλιότητα, βήχας, παραλήρημα – άνοια, θλίψη, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, λόξιγκας, εντερική απόφραξη, ξηροστομία, κνησμός,

Συμπληρωματικές θεραπείες για την ανακούφιση σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων

ρεφλεξολογία, φυσικοθεραπεία, μεσοθεραπεία, TENS, σιάτσου, χαλάρωση

Ψυχολογική στήριξη

Οι ψυχολόγοι της διεπιστημονικής ομάδας της Ανακουφιστικής Αγωγής σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Μονάδας αναλαμβάνουν πλήθος καθηκόντων όπως επαφή και παροχή ψυχολογικής στήριξης του ασθενή και της οικογένειας ή και τους φροντιστές τους κατόπιν επιθυμίας τους. Παρέχονται ατομικές συνεδρίες και ομαδική ψυχοθεραπεία. (tangoθεραπεία-συνδυασμός ψυχοθεραπείαςκαι Αργεντίνικου tango)

Οι κύριοι θεραπευτικοί στόχοι:

  • Παροχή κατευθυντήριων οδηγιών-πρακτικών πληροφοριών για τη νόσο
  • Υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια της ασθένειας
  • Εστίαση στο εδώ και τώρα
  • Διαχείριση συναισθημάτων
  • Ενθάρρυνση στην επαναδραστηριοποίηση, κοινωνικοποίηση και δημιουργικότητα
  • Ψυχική ενίσχυση και διατήρηση της ελπίδας
  • Συνεχής προσπάθεια για την αντιμετώπιση του αβέβαιου μέλλοντος και των πιθανών απωλειών (π.χ. οργάνου, της ίδιας της ζωής)
  • Διαχείριση των συναισθημάτων οικογένειας ή και φροντιστών κατά τη διάρκεια του πένθους
Τι προσφέρουμε
Τι προσφέρουμε

Τι προσφέρουμε

Η Μονάδα είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο διεπιστημονικό προσωπικό στην Ανακουφιστική Φροντίδα (γιατρός, ψυχολόγος, νοσηλευτής) και τα μέλη της εργάζονται και συνεργάζονται καθημερινά για την ανακούφιση των σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων που προέρχονται είτε από την εξέλιξη της νόσου είτε από τις θεραπείες, καθώς επίσης και των κοινωνικών και πνευματικών αναγκών του ασθενούς και της οικογένειας με στόχο την επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής τους.

Ανοιχτή Γραμμή Τηλεφωνικής Υποστήριξης

Κατανοώντας την ανάγκη του ασθενή και της οικογένειας του για άμεση επικοινωνία, ενημέρωση, ενδυνάμωση, στήριξη και παροχή ιατρικών συμβουλών καθ’όλη την πορεία της νόσου, λειτουργεί καθημερινά και αποκλειστικά ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή από εξειδικευμένο λειτουργό υγείας, μέλος της διεπιστημονικής ομάδας της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας με αριθμό 2107758249.
Η ανοιχτή γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης επετεύχθη χάρη στην ευαισθησία και γενναιοδωρία του ιδρύματος «Μποδοσάκη», που εδώ και χρόνια παραμένει αρωγός στο έργο μας.

Τι προσφέρουμε

Βοήθησε κι εσύ στο έργο μας

Κάνε την δωρεά σου