Η Τζένη και το Ίδρυμα

Η Τζένη και το Ίδρυμα

H δράση μας αποκτά μεγαλύτερη αξία με εσάς δίπλα μας!

Η Τζένη και το Ίδρυμα

Η Τζένη Καρέζη, η αξέχαστη ηθοποιός του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου, έφυγε από κοντά μας τον Ιούλιο του 1992. Το βίωμα της ασθένειας σε συνδιασμό με τα επώδυνα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα την οδήγησαν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και ειδικότερα στη μοναδική Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας που λειτουργούσε στη χώρα μας. Αντιμετωπίστηκαν και ανακουφίστηκαν τα οδυνηρά συμπτώματα που βίωνε και βελτιώθηκε η ποιότητα ζωής της μέχρι το τέλος.Καθ΄όλη την πορεία της ασθενειάς της έως το θανατό της ελάμβανε συνεχή Ανακουφιστική φροντίδα χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστεί το οικείο της περιβάλλον και τους δικούς της ανθρώπους. Μέσα απο αυτή την εμπειρία της και την ιδιαίτερη σχέση που δημιουργήθηκε με την υπέυθυνη της Μονάδας και προσωπική της ιατρό Κυριακή Μυστακίδου, κατανόησε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα διάδοσης της Ανακουφιστικής Φροντίδας στη χώρα μας.

Ήταν επιθυμία της, που εξέφρασε προς την ιατρό της και τους δικούς της, να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου, ώστε και άλλοι συνάνθρωποί της να ανακουφισθούν από τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα που προκαλεί η χρόνια εξελικτική ή και απειλητική για τη ζωή νόσος και να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωή οι ίδιοι και οι οικογενειές τους.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ιδρύθηκε μετά το θάνατό της με πρωτοβουλία του αείμνηστου συζύγου της και ηθοποιού Κώστα Καζάκου και της ιατρού της Κυριακής Μυστακίδου, Καθηγήτριας Ανακουφιστικής Αγωγής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Ο Κώστας Καζάκος, άτομο ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο, υπήρξε η ψυχή του ιδρύματος για αρκετά χρόνια,και στο καλεσμά του ανταποκρίθηκαν συγγενείς και φίλοι της Τζένης, άνθρωποι της τέχνης και της επιστήμης για να τιμηθεί η μνήμη της και η επιθυμία της ώστε η εξειδικευμένη Ανακουφιστική Φροντίδα να παρέχεται σε όλους όσοι τη χρειάζονται. Μετά απο δέκα χρόνια άοκνης και συνεχούς προσφοράς στο Ίδρυμα, ο Κώστας Καζάκος αποφάσισε να παραδόσει τη σκυτάλη στον αγαπημένο του γιο που απέκτησαν με τη Τζένη, τον Κωνσταντίνο Καζάκο ο οποίος και παρέμεινε πρόεδρος μέχρι το 2022.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ είναι εταιρεία αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συντηρείται αποκλειστικά από τις δωρεές των συνανθρώπων μας.

Η Τζένη και το Ίδρυμα

Βοήθησε κι εσύ στο έργο μας

Κάνε την δωρεά σου