"Λαχτάρησα μια χώρα"

15 Νοεμβρίου, 2012

Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στις 8:30 μμ
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Λαχτάρησα μιά χώρα...

Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου και ο τραγουδιστής Γιάννης Μαθέςμε τον Άρη Γραικούση στο πιάνο, τη Βικτωρία Κυριακίδη στο φλάουτο και τον Θοδωρή Λυκουρόπουλοστο βιολί επισκέπτονται με αγάπη και σεβασμό τα ιερά και τα όσια του Ελληνικού Τραγουδιού... τραγούδια, κείμενα και εικόνες για την πατρίδα και τον έρωτα, την ξενιτιά και τους αγώνες, το χωρισμό αλλά και την ανατολή που χαράζει...

Concept, φωτογραφία, οπτικό υλικό: Βασίλης Κρητικός

Αυτή τη φορά το "Λαχτάρησα μιά χώρα ..." αφιερώνεται στην Τζένη Καρέζη... φέτος 20 χρόνια από τότε που έφυγε ... Τιμώντας την Τζένη Καρέζη προστέθηκαν στην παράσταση σημαντικά τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο που είχε τραγουδήσει μοναδικά η μεγάλη ηθοποιός.

Επίσης προβλέπεται έκθεση κοστουμιών και φωτογραφιών της Τζένης Καρέζη στο φουαγιέ (ευγενική παραχώρηση απο το Ιδρυμα Τζένη Καρέζη) και προβολή ανέκδοτου υλικού από την τελευταία παράσταση της στην Επίδαυρο - ως Ιοκάστη στον Οιδίποδα Τύραννο.(από το αρχείο του Ειλισσού).

Τα έσοδα απο τη συναυλία θα ενισχύσουν το «Ιδρυμα Τζένη Καρέζη» που έχει ώς αποστολή την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις www.jkf.gr.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Θέατρο)

Εισητήρια : Κανονικό 15 ευρώ / Φοιτητικό 10 ευρώ

Διάρκεια : δύο ώρες

Προπώληση: Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος 210 3418579) Δευ-Παρ 11:00 -14:00 www.mcf.gr , στα καταστήματα public (εκτός Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία & Αγ. Παρασκευή) και στο Ίδρυμα Τζένη Καρέζη, Κορινθίας 27 Αμπελόκηποι.