Account created and user invited.

Διοικητικό Συμβούλιο

Το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» διοικείται από 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο. 

Κωνσταντίνος Καζάκος, Πρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος είναι ηθοποιός, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν". Παράλληλα, είναι και μουσικός.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Γονείς του οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος και Τζένη Καρέζη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Είναι παντρεμένος και δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια εθελοντικά στο «Χαμόγελο του Παιδιού».


Κυριακή (Μίμα) Μυστακίδου, Α! Αντιπρόεδρος

Η κυρία Μυστακίδου είναι Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας και Παρηγορητικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

 Πήρε το πτυχίο της Ιατρικής από την Ιατρική και Χειρουργική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολη, στην Ιταλία, και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Φυσιοπαθολογίας και Θεραπείας Πόνου του Πανεπιστημίου του Μιλάνου και στο Ινστιτούτο Del Tumori του Μιλάνου, στο Κέντρο Ανακουφιστικής Αγωγής.

Έχει πλούσιο διδακτικό έργο εντός και εκτός του Πανεπιστημίου και ασχολείται πλήρως με τη Μονάδα Ανακούφισης Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής του Αρεταίειου Νοσοκομείου από την αρχή της σταδιοδρομίας της. Το κλινικό και εργαστηριακό της έργο έχει αναγνωριστεί από τα μεγαλύτερα διεθνή ιατρικά περιοδικά όπου έχει δημοσιευθεί πλήθος εργασιών της. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας ή επιμελητής στην έκδοση δεκάδων επιστημονικών έργων.

Βοήθησε την Τζένη Καρέζη να περάσει χωρίς πόνο το τελευταίο διάστημα της ζωής της και είναι ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος.

Είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί.


Ιωάννης Καζάκος, Γενικός Γραμματέας

Ο Ιωάννης Καζάκος γεννήθηκε στον Πύργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομολόγος στην ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Εργάζεται στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών για λογαριασμό της Τράπεζας, Υπουργείων, Πανεπιστημίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΓΣΕΕ και άλλων Συλλογικών φορέων και ιδιωτών.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων. Διετέλεσε επί πολλά έτη Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των υπαλλήλων της ΑΤΕ και Αντιπρόεδρος του Ταμείου Υγείας των ίδιων υπαλλήλων. Είναι ιδρυτικό μέλος και Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων της ΑΤΕ.

Είναι στο ίδρυμα από το 1995. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.


Κωνσταντίνος Μελίδης, B! Αντιπρόεδρος

Ο Κωνσταντίνος Μελίδης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Οικονομολόγος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά με εξειδίκευση στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων. Δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος Διοίκησης και Διαχείρισης κυρίως σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με σκοπούς πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς.

Είναι, μεταξύ άλλων, Σύμβουλος Διοίκησης του Αρκαδικού Κέντρου Ελληνικών, Μεσογειακών, Βαλκανικών Σπουδών και Ερευνών και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, του Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού, του Ινστιτούτου Κυβέλη. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Burlington Books Hellas Α.Ε.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Μερόπη Μπάρδη, Ταμίας

.


Επίτιμοι Πρόεδροι


Κώστας Καζάκος

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Με περισσότερο από μισό αιώνα θητεία στην καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας, ο Κώστας Καζάκος συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγάλες μορφές του Θεάτρου της χώρας. Γεννημένος στον Πύργο και ανδρωμένος στην Αθήνα της μεταπολεμικής περιόδου, θήτευσε κοντά σε μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου (Κάρολο Κουν, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Ιάκωβο Καμπανέλλη. Γρηγόρη Γρηγορίου, Κυρία Κατερίνα, Άννα Συνοδικού, Έλλη Λαμπέτη και άλλους) και άφησε το δικό του στίγμα στη θεατρική και κινηματογραφική παραγωγή της περιόδου 1958-1968.

Συνδέθηκε στη ζωή και στο «σανίδι» με την Τζένη Καρέζη το 1968 και στα 24 χρόνια που ακολούθησαν μέχρι τον αδόκητο θάνατό της το 1992, πρόσφεραν στον Ελληνικό λαό μια πληθώρα θεατρικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών δημιουργιών που τους ανέδειξε στην κορυφή του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Μετά το θάνατο της Τζένη, συνέχισε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο θέατρο ανεβάζοντας πολλά έργα του κλασικού και σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου ως πρωταγωνιστής, παραγωγός και σκηνοθέτης. Παράλληλα, ίδρυσε και ανέπτυξε το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» για την ανακούφιση του πόνου και την παρηγορητική αγωγή, στη μνήμη της μεγάλης και αξέχαστης ηθοποιού.

Διακεκριμένο μέλος της Ελληνικής κοινωνίας, έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα, εκτός από την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού που παραμένει αμείωτη, με πάμπολλες διακρίσεις από Δήμους, Οργανώσεις και Συλλογικούς φορείς.

Έχει ένα παιδί με την Τζένη Καρέζη (τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο) και άλλα τρία με τη δεύτερη σύζυγό του.

Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος † (1992-2010)

Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αικατερίνη Ιωαννίδου † (1992-2015)
Κορινθίας 27 Αμπελόκηποι, 11526 Αθήνα. 210 7717359, @:info@jkf.gr
The Smiling Hippo